Защо да създадем собствен блог

Защо да създадем собствен блог

Ако целите активно присъствие в интернет пространството, разпознаваме бранд и успешен онлайн бизнес, то определено се нуждаете от блог към вашия фирмен сайт или магазин.

Защо ви е необходим блогът? Ето 5 основни причини:

SEO оптимизация – интересните, уникални и полезни текстове във вашия блог ще се индексират добре в търсачките и ще повишат посещаемостта на сайта ви. За целта обаче текстовете трябва да са качествени, информацията в тях да е наистина полезна и да отговарят на потребителското търсене. Затова не пренебрегвайте изборът на правилен копирайтър.

Разпознаваемост – изграждането на лесно разпознаваме бранд е от ключово значение за вашия онлайн бизнес. В социалните мрежи хората ежедневно споделят статии и клипове, които са ги впечатлили и ако вашия блог предлага интересно съдържание, вероятността да натрупате последователи е много голяма. Това е един лесен начин да рекламите бизнеса си и то по възможно най-добрия начин – чрез доволни клиенти.

Подобряване контакта с потребителите и ангажираността – добре водения блог привлича посетители, които си създават свое мини общество, вълнуващо се от обща тема. Чрез опцията за коментари под статиите, потребителите могат да общуват не само с вас, но и помежду си, което значително увеличава тяхната ангажираност в сайта ви и времето, прекарано в него.

Изграждане на доверие – вие предлагате продукти или услуги в сфера, в която сте специалист. Много други хора обаче твърдят, че също са специалисти в тази област. Защо потребителите да ви вярват и да изберат вас? Най-лесният начин да им докажете, че има какво да им дадете като знания, опит, продукти или услуги в дадената област е чрез блога си. Там ще споделяте материали, доказващи вашите познания и ще изградите доверие сред потребителите. А това е първата стъпка към успешни продажби.

Удобство за потребителите – ясно е, че можете да рекламирате продуктите и услугите си чрез фейсбук страница, както и да дадете възможност на потребителите ви да комуникират по между си във фесйбук група. Това обаче не изключва създаването на блог, напротив. Намирането на информация в блога става много по-лесно и бързо, особено когато тя е добре систематизирана в подходящи категории. Наясно сте, че никой няма да рови с часове във фейсбук страницата ви за да намери пост от преди 2 години, нали?