7 начина да задържите вниманието на потребителите

Качествената оптимизация и добрия маркетинг могат да ви помогнат да привлечете голям брой таргетирана аудитория, но това често не е достатъчно. Не е важно само от какъв брой хора се посещава сайтът ви, а колко от тях се задържат на него и се превръщат в клиенти.

Как да задържите вниманието на посетителите?

Създайте съдържание, което ангажира

Интересното и полезно съдържание е сред най – важните стъпки за създаване на добър сайт. Информацията трябва да е подробна, но не прекалено разтегната, да бъде лесно четима и запомняща се. Накарайте потребителите да коментират публикациите ви, да харесват и споделят в социалните мрежи. Задавайте им въпроси. Добър вариант е да сложите анкета, например. Хората обичат мнението им да се взима предвид.

Интуитивен дизайн

Дизайнът и структурата на сайта трябва да са семпли, интуитивни, да не затрудняват и объркват потребителите. Основните бутони и полета трябва да се открояват и да са лесно достъпни.

Поддържайте връзка с посетителите

Бъдете готови да отговаряте на потребителските въпроси. Сложете live chat, поставете телефон за връзка на видно място. Отговаряйте на коментарите на потребителите. Когато някой е използвал вашата услуга, търсете обратна връзка за да разберете дали сте отговорили на очакванията му.

Програма за лоялност

Кой не обича подаръци? Постарайте се да наградите лоялните си клиенти. Предложете им отстъпка, бонус карта, измисляйте от време на време конкурси и игри с награди.

Качествени изображения и видеа

Изображенията привличат погледа и задържат вниманието върху себе си. А понякога едно добре направено полезно видео може да даде достатъчно пълна информация без да се налага да се чете дълъг текст.

Ползваемост и скорост

Освен да бъде с удобна структура и лесен интерфейс, сайтът ви трябва да работи перфектно и бързо на всякакви устройства. Потребителите са нетърпеливи и бързо губят интерес, а в условията на голяма конкуренция, сайтовете, които работят твърде мудно, просто нямат шанс. Мобилният трафик вече заема доста голям дял от посещенията и затова е изключително важно сайтът ви да бъде удобен за достъп през смартфони и таблети.

Обновявайте редовно информацията

Бъдете в час с новостите и публикувайте редовно интересно уникално съдържание. Сайтове, чийто информация е остаряла или се обновява много рядко, изглеждат неподдържани и будят недоверие.